באמצעות חמישה צעדים פשוטים, יצירתיות וראש פתוח – תוכלו להפוך את הסלון הביתי לבר מושקע (לערב אחד, לא להיבהל), ולהכין קוקטיילים ומשקאות טעימים, מפתיעים ומרעננים. אז איך מכינים את הקוקטייל המושלם? כל הטיפים אצלנו.
סקס און דה ביץ' – אאוט, מוסקו מיול – אין
מתי שתיתם לאחרונה קוקטייל? כנראה שאי שם בניינטיז, שכן בעבר קוקטיילים היו מתוקים מדי, בצבעים זרחניים ועם מטריות נייר משעשעות. אלא שתורת הכנת הקוקטייל, או מיקסולוגיה בשמה המקצועי – היא מלאכה מלאת יצירתיות ותחכום. תשכחו ממשקאות עם שמות מביכים (אורגזמה? באמת?), ובואו להכיר קוקטיילים טעימים שירעידו את עולמכם. הסוד להכנת קוקטייל איכותי הוא כמובן שימוש בחומרי גלם מעולים, תוך הקפדה על שילובים איכותיים ומפתיעים. סצינת הקוקטיילים הרותחת לא נעלמה מעיני הבליינים, בניו-יורק, בלונדון וכמובן פה בתל אביב, לכן אין זה פלא כי ברים עם התמחות בקוקטיילים נהיים יותר ויותר פופולאריים – ומה שעובד בחוץ תמיד עובד גם בבית! לכן ריכזנו עבורכם את כל מה שתצטרכו לדעת על מנת להפוך למיקסולוגים מוצלחים. יור וולקם.
הקוקטייל, קווים לדמותו
קוקטייל הוא שילוב של משקה אלכוהולי עם מיצים, משקאות אלכוהוליים נוספים או קרח. הקוקטייל תמיד יהיה שילוב של טעמים, ניחוחות ומרקמים, כאשר השאיפה היא להביא לחיבור מדויק בין השלושה, וליצור את המשקה המושלם. הקוקטייל מבוסס על שלושה רכיבים: אלכוהול, תוספת, וקרח. יש חשיבות גדולה ליצירת טעם הרמוני ועשיר. בתהליך הכנת הקוקטייל משתמשים בכל חמשת הטעמים: מלוח, מר, מתוק חמוץ וגם אוממי, הטעם החמקמק, הטעים, שיש בהרבה קוקטיילים.
איך לעשות את זה נכון: בקוקטייל טוב בולטים שלושה רכיבים – אלכוהול, סוכר ותופסת מרירה שביחד יוצרים טעם מאוזן וייחודי שמורגש בכל לגימה.
נתחיל בחמשת החוקים הבסיסיים של אליעד זמיר, יועץ מיקסולוג לשוופס, מטעם בר הקוקטיילים ״ג'ספר ג'ונס״:
למרות שיש לא מעט קוקטיילים חמים, לרב קוקטייל יהיה טעים יותר כשהוא קר. אל תתפתו לוותר על הקרח בהכנה, מאחר והוא אלמנט חשוב בעולם הקוקטיילים. מה שהכי חשוב לקחת בחשבון בזמן השימוש בקרח הוא שמדובר, למעשה, במים, שעלולים לדלל את המשקה ולפגוע בטעמו. הקפידו לשקשק את הקוקטייל בקרח במידה הנכונה ולא להגזים. חשוב לזכור שקוקטייל מגישים ושותים מיד.
איך תעשו את זה נכון: חשוב לזהות מתי הקוקטייל קר במידה המדויקת להגשה, וזאת כאשר השייקר מתכסה באגלי מים קטנים.
האלכוהול הוא הרכיב הכי חשוב בקוקטייל, וכמו שלא תופתעו לשמוע חשוב לבחור באלכוהול איכותי. מומלץ להחזיק בבית לפחות שני סוגים שונים של אלכוהול לפי בחירה אישית: וודקה, וויסקי, ג'ין, קמפארי, רום, מרטיני צינזאנו או לילה, טקילה, ערק או קרובי המשפחה שלו, האוזו או הפסטיס.
איך תעשו את זה נכון: לפני שאתם משלבים את המשקאות בקוקטיילים, מומלץ לטעום את המשקה ולהכיר את הטעם המקורי שלו.
המרכיב השלישי והלא פחות חשוב בקוקטייל הוא התוספת, היא משמשת לנו כהשלמה לטעם המשקה שנבחר, מעשירה ומתבלת את האלכוהול, כך למעשה נוצר קוקטייל.
התוספת היא משקה לא אלכוהולי בכל טעם שאוהבים: מתוק, מריר, חמצמץ או ניטרלי. תוספות שכדאי להצטייד בהם בערב הקוקטיילים הבא: לימונדה, מיץ תפוזים, מיץ אשכוליות, סודה, ביטר למון או ג'ינג'ר אייל.
איך תעשו את זה נכון: משקאות ייעודים לקוקטייל כמו שוופס ראשן ושוופס מיול, מצויינים להכנת קוקטיילים זריזים וטעימים ברגע.
בשפה המקצועית קוראים לזה גארניש. קישוטים קטנים שמוסיפים לקוקטייל אסתטיקה, ולפעמים גם טעם וארומה מפתיעים. זה הזמן לתת דרור ליצירתיות שלכם ולהיפתח. השתמשו בפירות, תבלינים וירקות שונים ומגוונים לקישוט – קליפות של פירות הדר, עשבי תיבול כמו נענע, מלפפונים, סלרי או צ'ילי. כשאתם בוחרים את הקישוט הנבחר, קחו בחשבון את טעמי הקוקטייל, את החוויה שהוא צריך לשדר ואפילו את האוכל המוגש לצידו, לכל אחד מהם יש השפעה על הטעם.
איך תעשו את זה נכון: באמצעות הדוגמאות שריכזנו עבורכם לקישוטים ארומטיים ומומלצים, כמובן!
קוקטיילים לנצח יקשרו לנו עם קשית שתייה מקושטת בנייר מנצנץ. אבל לא תמיד הקש משרת את הקוקטייל, לכן מומלץ להשתמש בו בחכמה. הקש צריך להיות באורך הכוס בדיוק ולא לבלוט ממנה. מומלץ גם לוותר על קישוטי קשים לא אכילים שלרוב מסרבלים את חווית השתייה.
הכנת קוקטיילים היא עולם שלם של טעמים, אין סוף לשילובים היצירתיים שיכולים להוליד קוקטיילים מצוינים גם בבית.
איך תעשו את זה נכון: שמרו על ראש פתוח, תפתיעו, תעזו ומובטח לכם ערב קוקטיילים מושלם.