כל גבר צריך קוקטייל

גבר אמיתי לא מפחד ללכת עם חולצות ורודות ולא מהכנה של קוקטיילים מרעננים. הקיץ הגיע, זה הזמן לפתוח מטריות קטנטנות ולהכין אחד מעשרת הקוקטיילים המרעננים שתמצאו בתפריט הקיץ של הבלוג.

cocktail-2

הוא לא שותה וויסקי, ולא מברר מה יש מהחבית. ג'יימס בונד שותה קוקטייל. ועוד קוקטייל בכוס עדינה וזוויתית, כזה שכל גבר ישראלי יתפדח עד לשד עצמותיו לאחוז. אז מה הוא יודע שאנחנו לא? הרבה דברים כנראה, אבל אחד מהם הוא שכל גבר צריך למצוא את הקוקטייל הנכון בשבילו, ועל הדרך, גם לדעת להכין כמה. עשרה למען האמת. להכין בשביל עצמו כשהוא לבד, ולהכין בשביל החברים. להכין שקר מאוד, ולהכין בחום אימים. להכין לארוחת ערב אבל גם למנגל, ולהכין כמובן גם לעלמה במצוקה כשמתבקש.

ממה נתחיל? קוקטייל מרענן וקיצי לשעות היום הוא dark and stormy – השם מתייחס לאפלוליות הצבע של המשקה, וכמו רוב הקוקטיילים הטובים באמת הוא פשוט מאוד להכנה: ממלאים כוס היי-בול בקרח, מוסיפים שוט של רום (סופסוף משהו לעשות עם הרום שנקלע במקרה לביתכם לפני עשור) ומשלימים עד הסוף בג'ינג'ר אייל איכותי. המהדרין יוסיפו סחיטה קטנה של לימון למעלה. על הדרך תטעמו גם את הג'ינג'ר אייל לבדו. לא רע בכלל, והולך טוב גם עם וויסקי.

קוקטייל נוסף ליום חם זכה לשם המביך sex on the beach, והוא המשקר האולטימטיבי – מתוק, קליל לשתייה ומכיל ה-מ-ו-ן אלכוהול. איך עושים? חצי וודקה, חצי ליקר אפרסק, חצי מיץ תפוזים וחצי מיץ חמוציות. למה חצי חצי ולא רבע רבע? שאלה טובה עם תשובה גרועה: ברמנים פשוט עובדים בחצאים. את קוקטייל הסקס הזה מומלץ להכין בכמות מופרזת בקערה בארוחות ולאירועים – הערב כבר ימריא מעצמו.

Negroni הוא קוקטייל וותיק ומושלם שזוכה לעדנה: בכוס לואו-בול עם קרח מערבבים במידות שוות ג'ין, קמפרי ווורמוט לבן מתוק. אפשר להחליף את הג'ין בוודקה או את הקמפרי באפרול עדין יותר, ולשחק היחס בין הכמויות לפי הטעם. זה קוקטייל למתקדמים, קשה בהתחלה לשתייה, אבל ממכר בהמשך.  בצבע דומה אבל הרבה יותר קליל נמצא את ה – backdoor – בהיי-בול עם קרח נמלא שוט וודקה, ראשן ולבסוף זילוף של מיץ חמוציות.

cocktail-1

ומה לגבי משהו קצת יותר לבנטיני? העראק הים תיכוני יכול להיות בסיס נפלא לקוקטיילים, פשוטים ומורכבים, כולם מרעננים מאוד ומתאימים ללוחמת קיץ. "עיר לבנה" הוא קוקטייל פשוט ומופלא בו מוזגים על קרח בהיי-בול שוט ארק ומשלימים עד הסוף בביטר למון, או "מר ציפן" שהומצא ע"י ברמן תל אביבי אי שם בשנות התשעים וכולל שוט עראק, רוזטה (מיץ שקדים) וסודה או מים ביחס שווה. מגישים על קרח בהיי-בול עם הרבה נענע ומכוונים את המזגן על 18 מעלות.

השם skinny bitch אומר הכול על מי שתבחר לשתות אותו, והוא הקוקטייל הדיאטטי שבחבורה: על שוט וודקה וקרח מוזגים דיאט למון ליים, או מחליפים את הוודקה בטקילה, שלה, כך אומרת השמועה, ערך קלורי נמוך יותר. ועם כבר בטקילה עסקינן, פצצת האייטיז טקילה סנרייז  מתקמבקת לה לאחרונה וחייבים להודות שלמרות הכול מדובר באחד הקוקטיילים הטעימים והיפים: מערבבים בשייקר עם קרח טקילה ומיץ תפוזים ביחס של 1:2 לטובת התפוזים, ובכוס הייעודית מוזגים בעדינות מעט סירופ גרנדין אדום על הקרח. לאחר מכן מוזגים לאט את התערובת של המיץ והטקילה ומקבלים את אפקט הזריחה.

נסכם בשתי קלסיקות שבאמת כל אחד חייב לדעת להכין – המרגריטה המושלמת ומרטיני יבש. תשכחו ממשקאות הברד בטעמי פסיפלורה. מרגריטה אמתית היא משקה מורכב ומתוחכם המשלב טעמים לא צפויים של חמוץ ומלוח. אני מוותר על כוס המרגריטה המצועצעת עם מלח על שפתה, ופשוט מנער בשייקר שתי מנות טקילה, מנה של ליקר קואנטרו ומנה של מיץ לימון עם קורט מלח. מוזגים על לואו-בול עם קרח וזה כל הסיפור. עוד

משקה קלאסי שהמתפדחים יכולים בהחלט לוותר על הכוס הוא המרטיני היבש שאתו התחלנו. ממלאים שייקר בקרח ומוזגים מעט מרטיני מתוק בפנים. מנערים מעט ושופכים את המרטיני. לכיור. ממש כך. עכשיו מוסיפים שתי מנות ג'ין (או וודקה איכותית) בחזרה לשייקר ומנערים היטב. מסננים לכוס הייעודית ללא הקרח או להיי-בול עם ומגישים עם זית, בצלצל או בהתאם לרוח התקופה – מקל מלפפון.

וזהו. תרגישו חופשי לשכלל ולסתור כל אחד מהמתכונים, הרי בשביל זה יש טוקבקים, והכי חשוב, תנו כבוד לקוקטייל.