מעבר לציוד בסיסי זה, ישנה רשימה נרחבת נוספת של ציוד שימושי לבר שנועד עבור מיקסולוגים, אלו שרוצים להיות מקצוענים אמיתיים ולהכין קוקטיילים טובים יותר.
הסיבות העיקריות לרכוש ציוד זה היא פונקציונליות, נוחות ויעילות. שכן לא כל בר יחזיק בארגז הכלים הנרחב יותר. בנוסף, תאמינו או לא, הכיס שלכם ירגיש בהבדל. כלים רבים מרשימה זו יעצימו את חוויית הלקוחות שלכם, ובתמורה- הם יוקירו תודה גדולה יותר.
מסננת קפיץ (Hawthorne Strainer:)- עדיין הדרך הטובה ביותר לסנן קוקטייל. ככל שתקנה איכותית יותר יפחת הסיכוי שתישאר עם הקפיץ ביד.
כפית בר (Bar Spoon): לערבוב, לחפירה, למדידה, להצפת משקאות. לעיתים קצה הידית ייראה כמו מטבע קטן, עמו ניתן לכתוש מרכיבים קטנים בגודלם, לעיתים כקלשון, לעיתים כטיפה.
לכל אחת מהצורות הללו יש פונקציה ייחודית. הכפיות יגיעו באורכים שונים וברמות גימור שונות.
מאדלר(Muddler)- העלי של המכתש. המאדלר מאפשר לנו לכתוש מרכיבים, ליצור קוקטיילים ייחודים ולחלץ טעמים, שמנים וסוכרים רצויים מפירות, קליפות ועשבים. מאדלר טוב הוא מאדלר גדול ככל שניתן ורצוי שיהיה עשוי מפלסטיק/גומי קשיח.
זסטר- (Zester)- טוויסט לימון? בקלות, במהירות, ובסיכון מופחת מאשר עם סכין.
מסננת תה (Fine/Tea Strainer)- דרך מעולה לשדרג את מראה הקוקטייל שלכם ולהוציא ממנו חתיכות פרי, עלים, גרעינים, גבישי קרח וכו'. שימוש במסננת הקפיץ ומסננת התה ייתן לקוקטייל שלנו מראה צלול ונקי, בסינון כפול.
סכין (Knife)- סכין טובה תהיה יעילה ליצירה של אינספור קישוטים, מה שגם תחסוך זמן יקר, תשחיזו אותה והיא תתמסר לכם.
פותחן יינות ובקבוקים (Wine Key (Cork Screw))– הצורך די ברור, גם אם אתה אשף בפתיחה עם השיניים, דפנות הבר או הנעל, הפותחן המקצועי עדיף.
כף קרח (Ice Scoop)– עדיף שתהיה כמה שיותר מדוייקת ביחס לכוסות הבר. כף גדולה מדי תתן יותר קרח לסביבת הכוס מאשר לתוכה, קטנה מדי – תגרום לך לעבוד כפול.
ג'יגר (jigger)- כלי מדידה שימושי, דו צדדי, המגיע בכמה ורסיות של מידות. האיזון בקוקטייל הוא כל כך חשוב, שעקביות הקוקטייל תלויה בו. גם המוזגים החופשיים לפעמים צריכים מנה של מידתיות.
פוררים (Pour Spouts)- מווסת מזיגה, ממתכת או גומי, תמיד כדאי שיהיה מהם מלאי.
משפך (Funnel)- למיצים הטבעיים או למי הסוכר, עבודה נקייה תמיד טובה יותר.