סוד הקסם: הקוקטייל
בעוד שארוחת בוקר מאוחרת היא נקודת התחלה מצוינת ודבר חיובי גם כשלעצמו, המרכיב שהופך אותה לסיפור ההצלחה שהיא, הוא הדרינק שמלווה את הארוחה. אף בראנץ' לא שלם ללא קוקטייל בוקר שמח לצדו, שהופך את השמחה, ובכן, להרבה יותר גדולה (כי יש הרי גבול עד כמה ביצים בנוסח בנדיקט יכולות לרומם את מצב הרוח…).
קוקטייל הבוהוריים המדויק (כן, בואו נודה על האמת, התרגום לא מוצלח כמו המקור)
לא סתם הומצאו קוקטיילים קלילים יותר של בוקר – אלכוהול בשעות היום המוקדמות הוא מנהג כיפי במיוחד, אבל חשוב לדעת איך לעשות אותו כמו שצריך (אף אחד הרי לא רוצה להיות האדם הזה שמזמין שוט של ערק בבוקר…). אלו הם הקוקטיילים הנכונים שתרצו לשתות עם הבראנץ' שלכם!
מימוזה – למתחילים שבכם
הבחירה במימוזה מבטיחה שלא תמצאו את עצמכם שיכורים בשעות הבוקר המאוחרות, אבל עם זאת מצליחה לשמח את הארוחה שלכם וליצור אווירה משוחררת יותר. המימוזה הוא קוקטייל פשוט אך קלאסי, ומורכב משמפניה בשילוב עם מיץ תפוזים. הוא לא ירעיד את עולמכם, אבל הוא יעשה לכם נעים, ומה אפשר לבקש יותר מזה מקוקטייל?
בליני – עדינות נפש וטעם
אי אפשר להתווכח עם הטעם והסטייל האיטלקי, אז מה יכול להיות טוב יותר מקוקטייל איטלקי? הוא תמיד במקום, והוא בדיוק מה שהארוחה שלכם זקוקה לו. הבליני מורכב משמפניה או פרוסקו (יין מבעבע) בשילוב עם מחית אפרסקים. התוצאה המתקבלת היא קוקטייל מעודן שיעשה לכם טוב על הלב.
קיר רויאל – נוכחות בלתי מעורערת
הקוקטייל הצרפתי הוא החגיגי שבחבורה, עם בעבוע מרשים למראה. הוא מורכב מיין לבן בשילוב עם קרם דה קסיס, שהוא ליקר אלכוהולי מתוק בצבע אדום. השמועה אומרת שבעבר היינות הלבנים לא היו מוצלחים כמו אלו של היום, כך שהקרם דה קסיס אפשר את צריכתם. כך או כך – מדובר בקוקטייל אלגנטי ומנצח שהוא תמיד בחירה ראויה.
וודקה ראשן – טוויסט נהדר
קוקטייל שייתן לכם קצת יותר "קיק", אבל ללא ספק יעשה זאת עם סגנון! כפי שניתן להסיק משמו, הוא מורכב מוודקה, ראשן (משקה טוניק בטעם פירות יער) ונגיעה של מיץ חמוציות, אשר יוצרים יחד טעם חמוץ – מתקתק ונפלא. למראה מושקע של דרינק מהסרטים הוסיפו קישוט של פירות יער ואבקת סוכר. הוודקה ראשן שמור למביני עניין בלבד, ומבטיח שיהיה לכם בוקר מוצלח במיוחד!
בלאדי מרי – אלוהי הבראנץ'
לא מדובר בהגזמה אלא בעובדה פשוטה – בראנץ' ללא בלאדי הוא פשוט ארוחת בוקר מאוחרת. הבלאדי מרי מורכב מוודקה ומיץ עגבניות בתוספת תבלינים רבים ומגוונים. בעוד שהקוקטיילים שמניתי קודם לכן כבודם במקומם מונח, שולחנות מלאים בדרינק עם מקל הסלרי לא משקרים – הבלאדי הוא הקוקטייל המועדף והמבוקש ביותר בז'אנר.
עשו זאת בעצמכם
למרות שסוף השבוע הוא זמן מנוחה ופינוק, גיליתי שלהכין בראנץ' ביתי זו משימה די פשוטה, ולחלוטין שווה את המאמץ! למרות שהטעם והמראה שלהם לא מסגיר זאת, הקוקטיילים האלו קלים מאוד להכנה, כך שמדובר בהזדמנות נהדרת לארח את החברים (ולעשות רושם של מביני עניין), להכיר גם להם את הקונספט ולהתחיל יחד מסורת חדשה…