המרירות שתשמח אתכם
כשהיינו קטנים, רק הרעיון של טעם מריר הספיק כדי לעורר בנו סלידה. נאמר לנו שזה טעם נרכש – "כשתגדלו תבינו". אבל פתאום… משהו השתנה. לא ברור אם זה גיל ה-30+ שהביא איתו מעין בגרות חדשה ותשוקה לטעמים נועזים, אבל לפתע, גם המרירות מצאה את דרכה אל ליבנו, וחשוב מכך, אל הקוקטיילים שלנו. מאז, אנחנו בלתי ניתנים להפרדה.
5 הקוקטיילים שמוכיחים כי Bitter is better
Arak Bitter
קוקטייל קליל במיוחד להכנה, וכמה שהוא קל – ככה הוא טעים! מרענן, מוצלח ועם טוויסט שיעשה לכם נעים בגרון וטוב על הלב.
רכיבים:
50 מ"ל ערק
20 מ"ל Ice Tea
שוופס ביטר למון (לסגירה)
אופן ההכנה:
ממלאים כוס לואו בול בקרח, מוסיפים את הערק, ה-Ice tea ושוופס ביטר למון עד למילוי הכוס.
לקישוט: מקל קינמון שרוף קלות בקצה
Campari
אחד מאהובי הקהל הגדולים, ולא בכדי. משקה אפרטיפי קליל יחסית, בטעמים מרירים-מתקתקים שמשדרג כל בוקר, צהריים או ערב.
רכיבים:
45 מ”ל וודקה
15 מ”ל קמפרי
30 מ”ל מיץ פסיפלורה
20 מ”ל מי סוכר
15 מ”ל מיץ לימון
פלפל צ׳ילי
Schweppes ביטר למון לסגירה
אופן ההכנה:
מועכים פלפל צ’ילי בשייקר, משקשקים את כל המרכיבים וסוגרים עם שוופס ביטר למון
לקישוט: עלה נענע
Angel's Share
קוקטייל שמשלב בצורה אידיאלית טעמים חמצמצים עם מרירות קלה ונעימה, וללא ספק יהפוך להיות הקוקטייל המועדף עליכם.
רכיבים:
40 מ"ל ג'ין
20 מ"ל אפרול
15 מ"ל מיץ לימון טרי
15 מ"ל מי סוכר
שוופס ביטר למון (סגירה)
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים (למעט שוופס ביטר למון) לשייקר, משקשקים היטב, מסננים ומוזגים לכוס זכוכית נמוכה.
לקישוט: זר מקליפות מלפפון וטוויסט לימון
Manhattan
קוקטייל חזק, אלגנטי ומתוחכם שיכבוש אתכם ברגע שתטעמו אותו, וכבר לא תרצו לשתות שום דבר אחר!
רכיבים:
60 מ"ל ברבון (ויסקי)
30 מ"ל ורמוט אדום
2 דשים של אנגוסטורה ביטרס
אופן ההכנה:
מכניסים לשייקר מלא בקרח את הברבון והורמוט, משקשקים היטב, מסננים ומוזגים לכוס שצוננה מראש. מוסיפים שתי טיפות של אנגוסטורה ביטרס.
לקישוט: דובדבן
Mediterranean Swizzle
קוקטייל שנועד למביני העניין שבאמת אוהבים אלכוהול, בעל טעמים עשירים של אניס, עשבי תיבול ושילובים מפתיעים שיגרמו לכם לסיים את הכוס מהר מכפי שחשבתם.
רכיבים:
40 מ”ל עראק
10 מ”ל בחרובקה
10 מ”ל שרטרז ירוק
25 מ”ל סירופ לוונדר (מי סוכר עם השרייה של לוונדר)
25 מ”ל מיץ ליים טרי
שוופס ביטר למון (סגירה)
אופן ההכנה:
מכניסים את המרכיבים (למעט שוופס ביטר למון) לשייקר מלא בקרח, משקשקים היטב, מסננים ומוזגים לכוס היי בול. מוסיפים שוופס ביטר למון עד למילוי הכוס.
לקישוט: זר נענע