הקסם שבחו"ל? הקוקטיילים המקומיים
טיולים בחו"ל תמיד קסמו לנו, אבל יש לנו וידוי – בעוד שאין ספק כי מוזיאונים, אתרים תיירותיים אטרקטיביים והתרשמות מהאדריכלות המקומית יכולים להיות מהנים מאוד, אנחנו דווקא תמיד מזדרזים לעבור הלאה למוקד המשיכה האמיתי שלנו, מה שבאמת עושה לנו טוב בלב ונעים בגוף – קוקטיילים ונשנושים. מעבר לעובדה שזה כיף וטעים, זה גם מספק חוויה שמלמדת לא מעט על המקום, על האנשים, על האווירה. לצערנו אנחנו לא יכולים לקפוץ בכל רגע נתון לחופשה חלומית בחו"ל, אבל (!) מצאנו פתרון שמשדרג את השגרה ומכניס את אותה אווירה אלינו הביתה – להכין את הדרינקים והמאכלים הבינלאומיים בעצמנו!
איטליה
הנופים עוצרי הנשימה, השפה המתגלגלת שנשמעת כמו שירה והאווירה המשוחררת הם מוזיקת רקע נפלאה לסצינת האלכוהול והאוכל שיש באיטליה. מה שנפלא עוד יותר? להביא את איטליה אליכם הביתה.
מה שותים? נגרוני הוא קוקטייל אפרטיפי חזק שהטעמים שלו משחקים בין מתיקות למרירות, והקלילות שבה מכינים אותו היא רק בונוס קטן לטעם.
איך מכינים? מערבבים בשייקר 30 מ"ל ג'ין, 30 מ"ל ורמוט אדום ו-30 מ"ל קמפרי. מסננים ומוזגים לכוס לואו בול עם קרח, וסוגרים עם שוופס סודה. ניתן (ורצוי) בשביל טאץ' מושקע יותר לקשט עם קליפת תפוז.
מה אוכלים ליד? מאחר ובנגרוני יש מרירות ניכרת, יש לשלב אותו עם פלטת גבינות חזקות כמו פרמז'ן, פקורינו רומנו וקשקבל. ערב קוקטיילים וגבינות הוא תמיד רעיון מנצח.
מקסיקו
מקסיקו היא ללא ספק סוג של גן עדן ויעד אידיאלי עבור מטיילים רבים, אבל אם נבצר מכם להגיע לשם, אתם יכולים להיות רגועים שאת החלק הכי טוב של מקסיקו תוכלו לחוות גם בנוחיות ביתכם!
מה שותים? מרגריטה כמובן! המרגריטה היא קוקטייל כל כך קלאסי שאפילו יש כוס על שמה, אבל חשוב מכך – היא מאוד טעימה.
איך מכינים? טבלו את שפת הכוס במיץ לימון ואז במלח על מנת ליצור "כתר" מלח. הכניסו לשייקר קרח, 60 מ"ל טקילה, 30 מ"ל ליקר תפוזים איכותי ו-30 מ"ל מיץ ליים. שקשקו היטב, סננו ומזגו. מתחשק לכם טוויסט? הוסיפו שוופס ביטר למון עד למילוי הכוס, לקבלת טעם חדש ומשודרג.
מה אוכלים ליד? אין שילוב מדויק יותר מאשר מרגריטה וטאקו. יחד הם מבטיחים לכם ערב מוצלח במיוחד!
סין
חלק גדול מהקסם של סין נובע מהמסתוריות שלה, מהידיעה שלא משנה כמה ננסה – תמיד יהיה רב הנסתר על הגלוי. הטעמים השונים הם חלק בלתי נפרד מהחוויה הזו.
מה שותים? קוקטייל רד לוטוס. קוקטייל המבוסס על ליצ'י, ואין זה מפתיע מאחר והוא פרי טרופי שמקורו בסין. נועד לאוהבי הקוקטיילים המתקתקים.
איך מכינים? הכניסו לשייקר קרח, 45 מ"ל וודקה, 45 מ"ל ליקר ליצ'י ו-30 מ"ל מיץ חמוציות. שקשקו היטב, סננו ומזגו לכוס קוקטייל. מתחשק לכם טוויסט? החליפו את מיץ החמוציות במיץ תפוזים ואננס לגיוון מרענן ונעים.
מה אוכלים ליד? השילוב בין המתקתקות של הקוקטייל לקראנצ'יות הכיפית והרעננות שבספרינג רולס היא ללא ספק מנט טו בי.
ספרד
כשחושבים על ספרד, באופן אוטומטי חושבים על שמחת חיים, קלילות וכיף בצורה הפשוטה והמוצלחת ביותר שלו – כך שזה לא מפתיע שאלו הולכים יד ביד עם קוקטייל ואוכל שמוסיפים לאווירה.
מה שותים? קוקטייל אגווה דה ולנסיה הוא הפרפרזה הספרדית לקוקטייל המימוזה הצרפתי, רק בגרסה חזקה יותר ומשמחת הרבה יותר…
איך מכינים? תזמינו את החברים שלכם, כי את הקוקטייל הזה לא מכינים לאחד… הכניסו לקנקן גדול 250 מ"ל מיץ תפוזים, 60 מ"ל ג'ין, 60 מ"ל וודקה, בקבוק קאווה שלם (700 מ"ל) וקורטוב סוכר, ערבבו היטב ומזגו לכוסות מרגריטה עם קרח. מתחשק לכם טוויסט? החליפו את הג'ין ברום לקבלת טעם מתקתק יותר.
מה אוכלים ליד? הדבר היחיד שיותר טוב מלשתות אגווה דה ולנסיה, הוא לשלב אותה עם אמפנדס. הבצק הממולא יחד עם הקוקטייל יוצרים שילוב שלא תוכלו לעמוד בפניו, או להפסיק אותו…
עכשיו כל מה שנותר לכם, זה לחשוב על המקום שהכי מתחשק לכם להיות בו כרגע, להכין את הקוקטיילים והנשנושים המקומיים בו ולהזמין את החברים שלכם לערב מושקע, שיגרום לכולכם להרגיש בחו"ל!