באמצעות ציוד הקיים בכל מטבח, תוכלו לאלתר אביזרים שיאפשרו לכם לקיים ערב קוקטיילים חווייתי ומהנה. בתוספת קישוטים, כמה חברים ומצב רוח טוב – מובטח לכם ערב בלתי נשכח. ריכזנו עבורכם את הטיפים המומלצים לברמנים החובבים.
אז מה בעצם צריך? (ומתי מתחילים לשתות?)
אירוח יצירתי וכיפי לא מתחיל ונגמר רק באוכל, גם לשתייה יש השפעה על הצלחת הערב. הגשת קוקטיילים היא דרך יצירתית ומגניבה להיפתח לעולם שלם של טעמים. אחרי שלמדנו את הטיפים והצעדים החשובים בהכנת כל קוקטייל, הגיע הזמן להצטייד בכל האביזרים להכנת קוקטיילים. אליעד זמיר, יועץ מיקסולוג של שוופס מטעם בר הקוקטיילים ״ג'ספר ג'ונס״, מפרט על הציוד הנחוץ למיקסולוג המתחיל.
כל מה שאתם צריכים לערב קוקטיילים מוצלח – Lets Get Down To Business.
לפני שנתחיל את ערב הקוקטיילים שלנו כדאי שיהיו בהישג יד סכין חדה וטובה, מסחטת לימון, מגרדת, מלקחיים, פותחן בקבוקים וכפית ארוכה לערבוב. קוקטייל מגישים ושותים מיד, אחרת הקרח הנמס מדלל אותו ופוגע בטעם. לפני שמתחילים למקסס, הכינו את הציוד מראש: הכוסות, האלכוהול, הקישוטים, התוספות, קרח ואת הציוד לערבוב. בהכנת הקוקטייל חשוב לדייק בכמויות שכן כל שינוי ישפיע גם על הטעם הסופי של הקוקטייל. בדרך כלל מנות האלכוהול במתכוני קוקטיילים יופיעו במ"ל, או ב- oz המקבילה האמריקאית. 30 מ"ל שווים 1 oz.
משוקשק או מעורבב?
השאלה הזו, שכולנו מכירים את התשובה האלמותית לה של ג'יימס בונד, מהותית יותר מכפי שנדמה לכם. אמנם בשני המקרים המטרה היא לערבב את החומרים, לאחד ולייצר את טעמו של הקוקטייל, אך ישנו הבדל משמעותי: השקשוק יהיה אגרסיבי יותר ולכן שובר את טעמו של האלכוהול, בעוד שהערבוב נועד למשקאות שמבוססים על אלכוהול ותוספת מוגזת, ובהם טעם האלכוהול הוא נוכח יותר.
כעת אחרי שהעברנו לכם את כל התורה בהכנת קוקטיילים ביתיים מעולים, נשמח לקבל הזמנה!
מרטיני בשבילנו, תודה.