דרינק אחד יותר מדי, גורם לנו לקום לבוקר קשוח ביותר, לשנוא את הגרסה הלילית שלנו עד עמקי נשמתנו ולהישבע את השבועה השקרית ביותר – "לא שותה יותר לעולם". אספנו בשבילכם את הטיפים שיעבירו לכם את החמרמורת בקלות, וישלחו אתכם במהרה בחזרה אל הבר!
אם הגעתם לכאן, סימן שאתם יודעים דבר או שניים על התחושה בבוקר שאחרי שתייה מרובה. ההנגאובר הוא למעשה סוג של התייבשות, שנגרמת כשהגוף משתמש במאגרי המים כדי לפרק את האלכוהול, ומתאפיינת בכאב ראש, חולשה גופנית והרגשה כללית לא משהו בכלל. האנגאובר, או לפי האקדמיה ללשון – חמרמורת, יופיע אחרי שרמות האלכוהול מתפוגגות, לרוב בבוקרו של לילה מרובה שתייה. המופע וחומרת ההנגאובר משתנים מאחד לאחד בהתאם למשקל, לכמות האלכוהול וגם נטייה גנטית משחקת תפקיד.
אז נכון, האנגאובר הוא אף פעם לא נעים, אבל הטיפה המרה מתוקה מכדי שנוותר עליה! הנה 10 טיפים כיצד להעביר את ההאנגאובר כמה שיותר מהר:
4. שומנים ופחמימות בואו הביתה: חשבתם פעם מדוע מגישים בבר נשנושים מלוחים לצד הדרינקים? לא רק כי זה טעים – זה מונע הנגאובר. מאכלים עם פחמימות ושומנים, סופחים אליהם מעט מהאלכוהול שנע לנו בדם ומסייעים למתן את עוצמת האלכוהול שמתגברת תוך זמן קצר. פיצה, גלידה, או תרופת הסבתא שעובדת נהדר – צ'ייסר של שמן זית לפני השתייה יצור שכבה שמנונית שתשמור על הקיבה.
5. אוויר צח: חמצן, כידוע, הוא אחד מהחומרים החיוניים ביותר למוח. הנוכחות בבר סגור ומלא עשן לאורך זמן מטשטשת ופוגעת במחשבה הצלולה, והאלכוהול כמובן, מוסיף שמן למדורה. אם אתם בערב ביתי עם מזג אוויר נעים, שבו במרפסת או בגינה, לילה של שתיה יעבור בנעימות באוויר הפתוח. אם אתם בבר דחוק, צאו להתאוורר מדי כל כמה דקות כדי להסניף חמצן חדש לסיסטם.
6. הכי חכם הוא בעל הניסיון: אתם ממש לא לבד, תופעת ההאנגאובר הטרידה אוהבי אלכוהול ובליינים כבר שנים על גבי שנים: הרומאים טיגנו כנריות, הגרמנים נהגו לאכול בשר אדום ובננות לארוחת בוקר, היוונים הקדמונים אכלו כרוב, הצרפתים מסתפקים בקפה חזק עם מלח, הפוריטיקנים מורחים חצי לימון מתחת ליד, וברוסיה מרימים עוד כוסית וודקה כדי להעביר את המכה. קחו את זה בחשבון.
7. משקאות חמים ו/או ספורטיביים: הנעת הבוקר עם כוס קפה היא דרך מקובלת, גם בלי קשר לאלכוהול. קפאין יכול להקל על כאבי הראש או להחמיר בקרב חלק מהאנשים. כמו האלכוהול גם הקפאין משתן, לכן, אם אתם מאלה ששתיית קפה מטיבה איתם, שתו מים לצד הקפה. חליטות צמחים כמו ג'ינג'ר, קמומיל, או תה ירוק, יזריקו לכם ויטמינים ונוזלים חשובים, כמו גם משקאות הספורט שיחזירו לגוף נוזלים, מלחים ומינרלים, במיוחד אם הקאתם בזמן שביליתם.
8. בלי כאב ראש: לפעמים אין ברירה אלא לקחת כדור. ההמלצה היא ליטול את הכדור בסמוך לקימה. ותרו על אקמול ונגזרותיו, שמכילים פאפרצטמול, חומר שמקשה על פעילות הכבד, האיבר הזה שאחראי בין היתר לפרק את האלכוהול בגוף.
9. זה רק ספורט: אם אין לכם כוח ואתם לא במוד, תעשו פעילות רגועה שמתרכזת בנשימה. פעילות גופנית שמעלה את הדופק היא תמיד מבורכת, תעשו משהו.
10. עשו אהבה: הסם התרופתי החזק ביותר שיודע להקל על שלל סימפטומים שמתלווים לחיים.
טיפ אחרון לסיום, עבור האמיצים שבינינו – גם קוקטייל הבלאדי מרי עשוי לעזור לכאב הראש, או לפחות למורל. לחיים!